Project: Daniel J. Evans Library Modernization

This project consisted of both demolition and construction work. Renovation for this 330,000 SF, 1970, 4-story (plus basement) library building was a complex process involving multiple campus stakeholders. Space needs and program requirements had outgrown this most central and largest building on campus.

Studio Meng Strazzara led the master planning, space programming, and predesign for this building that aimed to reinvigorate the 30 year old structure. The focus was to support an active and multipurpose learning environment, incorporating traditional library services with new media technology into a “one stop shopping” configuration.

The Daniel J. Evans Library modernization repositions the building on campus to be an inviting place for teaching, learning, and social interaction. The project entailed incorporating more natural light, improved HVAC, increasing seismic resistance, improving overall space program and building layout, completely new finishes and furnishing replacements, and examining ways to improve the building’s exterior, entry, and landmark clock tower.

Cary Wilson was the Project Manager for this job. Site Supervision was handled by Dale McEwen and Quality Control by Tim Gibson.
     
 

click on above photos to enlarge

<< Return to the list of projects